223 Alpine Resort vis 001 T landscape

Alpine Resort
Austria

Interior Design Hotel & SPA Residential

Study

Situated to the west of an existing alpine restaurant, five exclusive condominium units form the sloping landscape in symbiosis between nature and architecture. The alpine resort stands out as a counterpoint to maximum possible formal reduction, and through its berth-like windows, especially after sunset. The choice of materials and the interiors are an interpretation of alpine building tradition: predominately stone and wood, therefore creating a suitable atmosphere.

 

Address
Kitzbuehel, Austria

Project study
2009

Floor Area (new building)
1594 m²

Floor Area (existing building)
353 m²

Outside surface (terraces)
721 m²

Gross surface area
2336 m²

Hight
average 7 m

Number of apartments
6

Number of levels
2

Project manager
Eva Schrade

Project team
Michael Lohmann

Client
Private

223 dm vis 007
223 dm vis 008
223 Alpine Resort vis 005 area
223 Alpine Resort vis 006 area