472 DMAA Tee Culture Center Kunming vis 001

Tee Culture Center Kunming
China

Cultural

Study

With our design of a two-storey wooden building, we respectfully approach the asian tea house and translate its typical lightness and contemplative atmosphere into a contemporary formal language.


The minimal, rectangular shape of the ground plan is juxtaposed by a lively and highly differentiated facade. Irregular positioned wood panels suggest the image of a ring of trees surrounding the building, while real trees are mirroring in the glass facade. Movable grid-elements foster the delicate interplay between opacity and transparency.

Address
Kunming
China

Study
07/2020

Project team
Diana Cuc
Jurgis Gecys
Thomas Peter-Hindelang

Movable grid-elements foster the delicate interplay between opacity and transparency.