338 Taiyuan Botanical Garden construction site 042 Restaurant bird eye view

Taiyuan Botanical Garden - Restaurant/ Tea House
China

Mixed Use

Construction

The Restaurant is designed in resemblance to the Chinese Traditional Temples, evoking the wooden structures as its design premise. After a few studies trying to potentiate the structure into a contemporary and reasonable basis, a shifted grid made from stacked timber beams was established as the main conductor of a very attractive and atmospheric space. Incorporated into the landscape, for one side, the restaurants geometry detaches itself from it, extending opening up to the lake.

 

Address
Jinyuan District,
Taiyuan City, China

Start of planning
2015

Completion
2019 (expected)

Project team
Sebastian Brunke, Diogo Teixeira, Toni Nachev

© StructureCraft: Timber Engineering & Construction

338 Taiyuan Botanical Garden construction site 043 Restaurant wood structure
338 Taiyuan Botanical Garden construction site 046 Restaurant wood structure
338 Taiyuan Botanical Garden construction site 047 Restaurant wood structure detail
338 Taiyuan Botanical Garden construction site 044 Restaurant wood structure detail