Apartment Oberlech

page /

Apartment

Oberlech

Category
Interior Design

Status
Built

Start of planning
03/2004

Start of construction
07/2006

Completion
12/2006

Floor area 
258 m²

Volume
680 m³

Photographer
Adolf Bereuter, Lauterach

Project manager
Martin Josst

Project team
Tom Hindelang
Tapio Laszmann

CONSULTANTS

Carpenter                   
Hase und Kramer

Metal Worker          
Hagn & Leone

Stove-Fitter   
Buttenhauser

Glazier                       
Längle Glas GmbH

Home Entertainment 
Raimund Kreil

Delugan Meissl Associated Architects were contracted to develop the interior design of a holiday flat on the basis of an existing plan in the traditional and glamorous alpine skiing resort of Lech. The very narrow ground plot is home to the residential unit which is spread over three stories. The design reflects the user’s needs for peace and quiet, privacy and relaxation

Delugan Meissl Associated Architects were contracted to develop the interior design of a holiday flat on the basis of an existing plan in the traditional and glamorous alpine skiing resort of Lech. The very narrow ground plot is home to the residential unit which is spread over three stories. The design reflects the user’s needs for peace and quiet, privacy and relaxation in order to properly finish off a strenuous day on the slopes in a fitting atmosphere.

in order to properly finish off a strenuous day on the slopes in a fitting atmosphere. The interior is kept in warm earthen colours which successfully create a comfortable and snug feeling. They also serve to underline the contrast to the white, cold environment outside. There are no harsh borders between individual rooms but instead they flow into each other seamlessly.

The entrance is on the upper storey, on which level you will also find the bedrooms. The room-sized berths shape all furnishings as if out of one mould. The lower floor houses the living quarters. A generously sized fireplace opens up a sweeping and extensive relaxation area. The materials for the sauna, steam bath and rest areas in the basement were also chosen with the utmost care.