Shenzhen Bay

page /

Shenzhen

Bay

Address
China Resources Headquarters
Shenzhen Bay, China

Category
Hotel & Spa, Towers

Status
Unbuilt

Competition
                                               
10/2012      

Data Floor Area                                     
1.380  m²

Gross surface area
89.800  m²

Construction volume                     
610.062  m³

Site area                                          
3.790  m²

Height                                                
250 m

Number of levels                                   
77

Number of basements                              
3

Project Manager
Phillip Beckmann

Project team                                 
Diogo Teixeira
Paul Neuböck
Waldemar Wilwer
Win Man

Local partners
Wende Wenmai International
 
CONSULTANTS

Structural engineering                  
Bollinger und Grohmann GmbH

HVACR/ Electrics                          
Energy Design Cody
     
Awarding Body                  
China Resources Group

The twisted shape of “Spring Breeze Tower” follows the poetic idea of the lightness of a delicate robe blowing in a fresh breeze. Its dynamic outer aspect finds its continuation inside the building itself: a generous entrance marked by an accented canopy leads into the central foyer, core and distribution area of all functions inside the tower.

The twisted shape of “Spring Breeze Tower” follows the poetic idea of the lightness of a delicate robe blowing in a fresh breeze. Its dynamic outer aspect finds its continuation inside the building itself: a generous entrance marked by an accented canopy leads into the central foyer, core and distribution area of all functions inside the tower. Its geometry forms the counterpart of the outer sweep: like a dome, the spatial volume bears over several floors. It creates the access to the apartments as well as to the hotel reception located here. As height increases, the outer aspect of “Spring Breeze Tower” changes from an explicit horizontal layering covered with a light and translucent “veil” swirling around the Headquarters building to a smooth, reflecting geometric shape rising up vertically to the sky.

Its geometry forms the counterpart of the outer sweep: like a dome, the spatial volume bears over several floors. It creates the access to the apartments as well as to the hotel reception located here.

As height increases, the outer aspect of “Spring Breeze Tower” changes from an explicit horizontal layering covered with a light and translucent “veil” swirling around the Headquarters building to a smooth, reflecting geometric shape rising up vertically to the sky.

Could not get image resource for "uploads/tx_news/".